Братя Галеви не се явиха като свидетели на делото срещу техни счетоводители

"Братя Галеви" не се явиха като свидетели по делото срещу техни счетоводители. Пламен Галев и Ангел Христов са нередовно призовани, като призовките са се върнали, защото двамата са напуснали посочения в тях адрес.
Съдия Йоланда Цекова от Кюстендилски окръжен съд даде ход на делото, по което подсъдими са управителят на "Инфра асет мениджмънт " ООД Веселин Пейчев и главният счетоводител Невена Станоева. И двамата се явиха на днешното първо заседание по делото. Адвокатът на подсъдимите Манолов поиска да не се дава ход на делото, защото клиентите му не са се запознали с доказателствата събрани със СРС- та. Наблюдаващият прокурор Ангел Байрактарски протестира, че под протокола има подписи на двамата подсъдими, че са запознати с материалите. Бизнесменът Васил Божков не е призоваван като свидетел, защото е дал показания във фазата на досъдебното производство.
Делото срещу управителят и главният счетоводител на фирма на Братя Галеви "Инфра асет мениджмънт" е за укриване на 660 хил. лв. данъци. Кюстендилската прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу управителя Веселин Пейчев и главната счетоводителка Невена Станоева. Данъците са били дължими по Закона за корпоративното подоходно облагане, във връзка с продажба на дружеството "Инфрастрой 2001" на фирмата на бизнесмена Васил Божков "Латис" ЕООД, през април 2007 г. за 5,5 млн. евро. Собственик на "Инфрастрой 2001", която се занимава с пътна поддръжка и ремонти, по това време е "Инфра асет мениджмънт", на пернишкият бизнесмен Феодор Феодоров. През юли 2007 той прехвърля 2/3 от капитала на дружеството на Пламен Галев и Ангел Христов. Информацията е на Дарик радио.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа