Преглед на печата

ИКОНОМИКА

Държавата смята да прибере 450 млн. лв. дивиденти от трите електроразпределителни дружества, в които държи 33% от акциите, съобщава в челото си „Класа“. Парите от ЧЕЗ, Е.Он и ЕВН ще компенсират спада в приходите на бюджета. Премиерът Борисов е съобщил, че ако трите дружества не се съобразят с изискванията на правителството, приватизационните им договори ще бъдат развалени.Темата е водеща и за в. „Монитор“, според когото за 5 години трите дружества са реализирали печалба от близо 1,2 млрд. лв.
Имоти до високопланински курорти са били оценявани по 12 ст. за квадратен метър преди заменка, съобщава „24 часа“. Загубите за държавата от 5 сделки са 124 млн. евро.
Туроператори отчитат до 15% ръст на ранните резервации за почивка през лятото, показва допитване на в.“Пари“. Очакванията на бранша са в края на лято 2010 да се отчете по-добро или поне същото ниво като през миналата година.
Цените на жилищата се върнаха с 4 години, съобщава от първа страница „Дневник“. Според брокери продължава тнденцията за поевтиняване на жилищата при сравнително ниски обеми на сключени сделки.

ОБЩЕСТВО

Крият в чужбина пропели за Алексей Петров, съобщава в интервю за в.“Стандарт“ вицепремиерът Цветан Цветанов. Според него в момента 24-25 фирми се облагодетелстват за сметка на държавата от сключени договори в енергетиката.
Преподаватели от Юридическия факултет на СУ са поставили рекорд по заетост, информира от първа страница в.“Труд“. Според официалните документи отделни преподаватели са работели между 16 и 19 часа на ден.
Президентът върна промените в НПК, съобщава в. „Дума“. Георги Първанов върнал поправката, която дава възможност осъдителната присъда да се основава само на данните от СРС и показанията на таен свидетел. Другият оспорен текст засяга възможността за назначаване на т.нар. „резервен защитник“ на обвиняемия.

МЕЖДУНАРОДНИ НОВИНИ

Русия и САЩ заровиха томахавката в Прага, информира „Новинар“. Споразумението СТАРТ-2, подписано от президентите Медведев и Обама, бе определено като „историческо“ от американския президент. По-късно Обама се срещна с лидерите на 11 държави от Централна и Източна Европа, сред които и българския премиер Бойко Борисов.

СПОРТ

Титан съди Александър Томов, съобщава в. „7 дни спорт“. Делото в Люксембург е за 8,49 млн. евро.
Стоичков разцепи Испания, гласи информация в „Новинар“. Футболната легенда нажежи до крайност страстите преди най-голямото футболно дерби „Реал“ Мадрид - „Барселона“. Камата заявява пред в.“Марка“, че мрази отбора от Мадрид и би тичал със знаме на „Барса“, ако каталунците спечелят двубоя.

Станете почитател на Класа