300 животновъди са на протест на АМ "Тракия"

Около 300 животновъди са на протеста до автомагистрала „Тракия“ на разклона за с.Труд, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.
Те настояват отново отваряне на глава "Земеделие“ в договора за присъединяване на България към ЕС, за изравняване на субсидиите с тези на фермерите от Европа и за изработване на дългосрочна национална стратегия за животновъдството. Това съобщи председателят на браншовия съюз в България Господин Господинов. Очаква се, до един час на мястото на протеста да пристигне министъра на земеделието Мирослав Найденов.
Министърът на земеделието Мирослав Найденов се срещна с протестиращите животновъди край с. Труд. В отговор на исканията им той подчерта, че неизплатените субсидии са 2,3 млн.лв. Тази сума е сформирана от неизплатените средства на животновъдите, които са допуснали грешки при подаване на заявленията. Найденов обясни, че след отстраняването на грешките, сумите ще бъдат изплатени. „България активно настоява за изравняване на субсидиите на старите и нови членки на ЕС“, заяви земеделският министър.
Протестиращите след изслушване на министъра започнаха да се разотиват.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа