Антимафиоти от Петрич и ОДМВР откриха домашна лаборатория за канабис

Антимафиоти от ОДМВР и РУМВР Петрич откриха домашна лаборатория за производство на канабис в петричкото с. Ключ, съобщават от пресцентъра на МВР.
Вчера служителите на реда извършили проверка в имот, собственост на В.А. от селото. В една от стаите на първия етаж на къщата те попаднали на обособено помещение за отглеждане на канабис. В домашната лаборатория били подредени 22 кофи със засадена зелена растителност. При полевия наркотест проба от зеленината реагирала на марихуана. Специална изолация, вентилационна система, лампи за поддържане на необходимата температура и осветление осигурявали подходящи условия за отглеждане на наркокултурата.
На втория етаж от къщата полицаите намерили и торбичка със суха тревиста маса /52 гр/ и 7 пластмасови кофички от кисело мляко с разсад за канабис. В оранжерия в двора на къщата служителите преброили още 21 пластмасови кофички със зелени стръкове марихуана, пораснали докъм 15 см. Установено е, че с производството на наркотичното растение се занимавал родственик на собственичката на имота - К.А. (20г.) от с. Ключ. По случая в РУМВР Петрич е образувано полицейско дознание. К.А. е отведен в районното управление за да даде обяснения.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа