Стартира кампания за събиране на данък недвижим имот и такса битови отпадъци

От днес стартира кампанията по събиране на данък недвижим имот и такса битови отпадъци за 2010 година, информират от пресцентъра на Столична община.
За 2010 година няма промени в размерите на данъчната оценка и промилите за данък недвижим имот и такса битови отпадъци. Данъка е в размер на 1.875 на хиляда, такса битови отпадъци - 1.6 на хиляда върху данъчната оценка. Платилите данъка в пълен годишен размер в срок до 30 април ще ползват 5% отстъпка. За такса битови отпадъци не е предвидена такава. От 1 януари се събира и данък върху моторните превозни средства. На предплатилите пълен размер в срок до 31 март се прави отстъпка от 5%. Във всичките 22 отдела на дирекция местни данъци има ревизионни екипи, които са започнали производството по установяване на непогасените задължения към бюджета на общината.
Към края на 2009 година за София са регистрирани общо 493 кучета. Само за 2010 година към 23 февруари са подали декларации още 1400 собственика на домашни любимци. В предвид започващите проверки за недекларирани кучета е желателно всички собственици да подадат декларации и заплатят таксата, която е в размер на 24 лева за година.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа