Цецка Цачева получи почетна грамота

Председателят на парламента Цецка Цачева получи почетна грамота за приноса си за ползотворния диалог със социалните партньори и по-специално с тези, работещи в областта на хората с увреждания, съобщават от НС.
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева получи почетна грамота за приноса си за изпълнение на законовите регламенти на Европейската общност за социален диалог с всички социални партньори и по-специално с тези в областта на хората с увреждания. Грамотата е присъдена от заместник-генералния секретар на Групата на Европейската народна партия - Европейски демократи в Европейския парламент Паоло Ликандро по предложение на българските националнопредставени организации, работещи в сферата на интеграцията на хората с увреждания. Отличието беше връчено на председателя на Народното събрание лично от Йоргос Цифицис, заместник-председател на глобалното движение на хората с увреждания в присъствието на д-р Дияна Инджова, директор на Центъра за психологически изследвания и Иван Карагьозов, секретар на глобалното движение на хора с увреждания. След приключването на дебатите по законопроекта за промени в Закона за интеграция на хората с увреждания от българските националнопредставени организации, работещи в сферата на интеграцията на хората с увреждания, са предложили на партньорите си от Европейската народна партия да удостоят председателя на Народното събрание Цецка Цачева с награда за нейната дейност, съпричастност, подпомагане на демократичния процес и запазване на демократичните принципи, които българското законодателство трябва да развива. Тя е знак за оценка на дейността и професионализма на председателя на парламента в една от най-тежките сфери – тази на хората с увреждания, която е свързана с по-деликатно и сложно за разбиране законодателство.
Заместник-председателят на парламента и председател на Комисията по здравеопазването в 41-то Народно събрание д-р Лъчезар Иванов също е получил награда за неговата силна подкрепа като Европейски политик на хората с увреждания и националнопредставените организации на хората с увреждания и защитата на техните човешки права в Закона за интеграция на хората с увреждания в България. Тя му е била присъдена заради неговия принос за детайлното изработване на важните промени в закона. Цачева отбеляза, че това отличие е признание за направеното досега от 41-то Народно събрание и от депутатите в Комисията по труда и социалната политика и заяви, че то е израз и на високата отговорност пред законадателната институция и за в бъдеще да продължи пълноценния диалог с представителите на различните социални групи в България.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа