Държавата да си върне Западен парк

Притеснени граждани от квартал „Красна поляна" сигнализираха, че полаганите усилия от страна на държавните органи за опазване на Западен парк не дават необходимите резултати в писмо, изпратено и до БГНЕС.
„Да върнем държавата в Западен парк" - с тези думи се обърнаха жителите на квартала. Вече няколко години подред, всяка зима широколистните дървета в парка са подложени на масова сеч с моторни резачки. Странното е, че това се случва през деня пред очите на безмълвните минувачи, които, за да защитят домовете и семействата си, се притесняват да сигнализират компетентните институции.
Почти всяка вечер се горят автомобилни гуми и във въздуха се носи зловоние. Гражданите в района са принудени да дишат замърсения и изключително опасен за здравето им въздух. Редица райони в парка в близост до квартал „Факултета" са превърнати в грозни сметища и са източник на зарази. На разграбване и унищожение е подложено държавното имущество. Непонятно е защо вместо да го предостави за стопанисване на различни НПО в рамките на различни програми за партньорство, институциите предпочитат това имущество, създадено със средствата на обикновените данъкоплатци, да бъде разграбено и унищожено.
И ако за изброените по-горе проблеми могат да бъдат посочени като причинители някои представители на ромското население в района, то сериозна тревога буди състоянието на железопътната инфраструктура в Западен парк. В много участъци болтовете на релсите са разхлабени, а на места напълно липсват. Подобно нехайство може да провокира железопътни инциденти и е потенциална заплаха за живота на пътниците, ползващи услугите на БДЖ.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа