Неправителствени организации се обявиха против участието на деца в „Big Brother Family"

130 неправителствени организации се обявяват категорично против участието на деца в „Big Brother Family”. Това заяви на специална пресконференция членът на УС на Национална мрежа за децата (НМД) Невена Маджарова, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.
Включването на деца в подобен телевизионен формат нарушава техните права по конвенцията на ООН за защита на детето и заплашва нормалното им физическо, умствено и социално развитие, алармират гражданските организации, каза още Маджарова. От гражданските организации смятат, че форматът на Биг Брадър крие сериозни опасности за здравето и развитието на децата – и на тези в Къщата, и на хилядите пред телевизионните екрани.
От организацията съобщиха още, че са изпратили сигнал до Агенцията за закрила на детето, че са сезирали СЕМ за нарушаване на Закона за радиото и телевизията и Закона за защита на потребителите за авторекламата на „Big Brother Family". Отправена е и молба до Нова телевизия и продуцентите на предаването да се предостави повече информация на родителите. Над 1000 души са се присъединила към петицията на неправителствените организации срещу въвличането на деца в реалити шоуто. Над 4300 души са се присъединили към призива във „Фейсбук". Националната мрежа отправи апел за повече родителска отговорност.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа