Фандъкова: Kметовете по райони да определят места за разходка на домашни любимци

Във връзка със стартирала кампания на Столична община и Регионалната ветеринарномедицинска служба – София, кметът на града Йорданка Фандъкова издаде заповед до кметовете на райони, с която разпореди да предложат места за разхождане на домашни любимци, информират от пресцентъра на общината.
Те трябва да се съобразят с изискванията на Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община. „Забранено е разхождането на животни на територията на детски градини и училища, здравни заведения и детски площадки. Забранено е разхождането на домашни любимци в градските паркове и градини за времето от 9.00 до 18.00 часа. Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района”, гласи заповедта. Информацията за предложените места за разходка на домашните любимци ще бъде предложена за обсъждане от гражданите, във всяка районна администрация за период от 14 дни, след което ще се издаде заповед от кмета на съответния район, за утвърждаване на алеите за разходка.
От СО призовават всички граждани да дадат своите предложения в указания от районната администрация срок. И напомнят, че след утвърждаване на алеите за разходки, ще стартират регулярни проверки и контролните органи, ще изискват паспорта на домашния любимец за проверка на регистрацията му и документ за платена годишна такса в размер на 24 лева. За конкретни предложения и въпроси жителите на София могат се обръщат към районните администрации по местоживеене.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа