Иван Костов: Надявам се следващата цел да бъде измежду недосегаемите

"Надявам се следващата цел да бъде измежду недосегаемите", каза съпредседателят на Синята коалиция и лидер на ДСБ Иван Костов днес на влизане в Народното събрание, предаде парламентарният репортер на БГНЕС.
Председателят на Комисията за контрол на ДАНС Костов във видимо добро настроение добави, че лично ще работи за това през следващата седмица. Костов нарече случилото се снощи „голяма операция за разбиване на престъпна група“. Той определи атмосферата в МВР, ДАНС и прокуратурата като „все по-добра“ и заяви, че духът в тези структури се покачва. „Няма по-важно от това хората, които работят там да са стегнати екипи и от тях да не изтича информация. „Те се превръщат в истински ловци на организираната престъпност и аз ги подкрепям“, каза той. По отношение на конкретния случай той цитира един шеф на профсъюз, който е имал изявление тази сутрин по медиите и заяви, че „дирибейщината и криминалните елементи в „Кремиковци“ не са били тайна и че се е събрал кураж те да бъдат ударени“.
На въпрос на БГНЕС възможно ли е един агент под покритие да е бил и престъпник под прикритие в ДАНС, Костов отговори: „Това е възможно, хората минават от другата страна на барикадата, както в холивудски филм, за съжаление, така се случва в живота.“ Костов допълни, че не е запознат с фактите около задържането на хората по време на снощната операция. „Аз гледам нещата на едро, за мен е важен духът, да не изтича информация, да се работи според законите и те да не бъдат нарушавани“, каза още лидерът на ДПС и бивш министър-председател на страната. /БГНЕС/

Станете почитател на Класа