"Октопод" задържа Трактора- Алексей Петров?

Тази нощ при полицейска операция "Октопод" бе задържан Трактора. На въпрос дали зад това лице се крие Алексей Петров, бившият служител на ДАНС, вътрешният министър Цветан Цветанов отговори: Няма нито да потвърдя, нито да отрека.
БГНЕС припомня, че през последните седмици имаше няколко публикации в които под псевдонима "Трактора" се споменаваше името на бившия служител на ДАНС. При акцията са задържани още и известните "Дамбовци", които са били на изхода и на входа на Металургичния комбинат "Кремиковци". Те са участвали в източването на завода, съобщи още вътрешният министър. До момента са задържани около десет души.
Вътрешният министър уточни, че акцията е срещу една "много добре организирана и стройна престъпна група", която е съществувала от близо 10 години и се занимавала и с политическо влияние. Престъпниците са се занимавали с проституция, пране на пари, кражба на ДДС и укриване на данъци. Вътрешният министър заяви, че Хамстера /Антон Петров, бел.ред./ не е открит на посочения адрес и продължава да се издирва. БГНЕС припомня, че Хамстера бе задържан по обвинение за участие в бандата на Наглите. На 28 януари софийски апелативен съд промени мярката за неотклонение на Антон Петров – Хамстера, един от задържаните от „Наглите” от „задържане под стража” срещу парична гаранция от 20 000 лева. Съдът мотивира решението си и с факта, че според представените данъчни декларации, Петров има висок доход.
Акцията започна около полунощ с проверки на 18 обекта в столицата - стриптийз барове и клубове. В тях са установени общо 130 стриптизьорки и жени, предлагащи сексуални услуги. Заведенията са проверявани за ползването на нелицензирани софтуерни програми, за режима на работа и охрана, за спазване на пожарните разпоредби. В хода на операцията е стартирала и операция с кодовото название "Октопод" - продължение на "Наглите" и "Наглите 2".
В края на януари при поредната си изява Александър Томов каза, че Алексей Петров е изпълнявал повече заповеди и е действал съвместно с прокурори, като е имал икономически интереси от „Кремиковци“. Политическият натиск върху прокуратурата е страхотен, категоричен беше тогава Томов. Днес лидерът на КТ Подкрепа Константин Тренчев заяви, че самият Томов е раздал доста апетитни обекти на "Дамбовци". /БГНЕС/

Станете почитател на Класа