Адвокатът на Галев: Всичко това са субективни възприятия

Всичко това са субективни възприятия – така коментира побоят над охранителите от Юрий Галев и неговата компания адвокатът му Васил Симидчийски по Нова телевизия.
Според него истината е била по-различна от тиражираната информация за случая. По думите му синът на Галев е бил издърпан от охранителите на лифта след като е казал, че няма картина и е получил няколко удара от тях. След това синът се е обадил на баща си, който е пристигнал да иска обяснение довело до побоя. По думите на Симидчийски само експертизите ще докажат истинската причина за случая. Според него не е било правилно да се иска постоянна мярка за неотклонение извън 24-часовото задържане за непълнолетния син на Галев. Самият Галев-баща е нямало нужда се издирва, тъй като когато е получил призовката се е явил сам, както е неговите приятели. Когато си тръгва от полицейското управление, адвокатът вижда как един бус спира и от него слиза група маскирани полицаи. Симидчийски се връща и вижда как полицаите извадили двама от компанията и ги снимали като доказателство, че вършат нещо. По думите на адвоката наистина за Юрий Галев има доста преписки, но на всяка от тях той е оправдан.
БГНЕС припомня, че общинският съветник от "Атака" и президент на "Рилски спортист" Юрий Галев бе задържан заедно със сина си и още двама души заради инцидент в Боровец, при който бяха пребити двама души. Причината за побоя е, че охраната на лифта в събота отказала на сина на съветника да се вози безплатно на лифта. Пострадалите охранители са подали жалба в полицията и се лекуват в болницата в Самоков. Според вътрешния министър Цветан Цветанов – става дума за хулиганство с особена дързост. В момента синът е освободен, а на баща му е наложена мярка „домашен арест“./БГНЕС/

Станете почитател на Класа