Борисов: Няма да правим ГМО

Ако Станишев го закарат на детектора на лъжата, ще светне целият. Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод вчерашните обвинения на бившия министър-председател Сергей Станишев, че е лъжец и трябва да отиде на детектор на лъжата, предаде репортер на БГНЕС.
По повод изявления на бившия вече премиерски съветник Кольо Парамов, който тази сутрин заяви, че нещата се развиват по сценария на Костов и десницата цели да дестабилизира държавата, Борисов каза, че ако искат избори – веднага може да се направят. По отношение на протестите срещу Закона за генно-модифицираните организми премиерът обясни, че това е наше задължение към Европейската комисия и Европейския съюз, а той лично и неговото правителство са против. „Гарантирам, че няма да правим ГМО”, обеща премиерът и добави: „Моля тези, които се яхат на популистката вълна и за пореден път се опитват да се направят на много големи защитници, да разберат, че става дума за задължително гласуване“.
Премиерът информира, че днес ще се срещне с превозвачите, които искат да блокират българо-гръцката граница в разгара на туристическия сезон „Всеки ден аз разговарям с гръцкото правителство и ЕК, и настоявам, и обяснявам, това незабавно да се прекрати, посочи той. Според Борисов, ако се достигне до подобни действия резултатите няма да бъдат добри, нито за нас, нито за гръцката страна. Що се отнася до сутрешното изявление на Кольо Парамов в медиите премиерът отбеляза, че той му е бивш съветник и е бил назначен на половин щат. Той потвърди, че иска стабилна държава и всеки да си знае мястото, в противен случай е готов на избори веднага. По повод снощното нападение на телевизия „Скат“ премиерът обясни, че нападателите ще бъдат задържани най-вероятно днес, след като има видеозапис. Министър-председателят Бойко Борисов откри днес нов лабораторен комплекс в сградата на Централната лаборатория по обща екология на БАН. На официалното откриване присъстваха още министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов и председателят на БАН акад. Никола Съботинов.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа