Студенти и преподаватели от НСА протестираха заради базата си в Несебър

Преподаватели и студенти от Националната спортна академия (НСА) влязоха в сблъсък с полицията вчера на територията на спортната база на академията до Несебър, съобщиха от НСА. Протестът беше заради силовото разрушаване на оградата и арката с пропускателния пункт на базата.
Над 50 студенти от НСА направиха „жива верига“ вчера сутринта, когато трябваше да бъде приведена в изпълнение заповедта на несебърския кмет Николай Димитров за разрушаване на входа и оградата на академията. През това време още около 1200 студенти протестираха по улиците на „Студентски град“ в подкрепа на спортната база.
„Кметът на Несебър е издал заповед, с която иска да бутне портала на базата на НСА, тъй като е актувал нашата алея като общински път“, коментира пред „Класа“ доц. Пенчо Гешев, зам.-ректор по учебната дейност на НСА. Той допълни, че е можело да се изчака със събарянето, защото до дни се очаквало решение на Министерския съвет по казуса. „Ние сме убедени, че 90% от претендиращите за реституираните имоти, които са на територията на базата, не са законни собственици“, коментира още Гешев. Той обеща, че ако не се реши въпросът с базата на академията, нейните представители ще продължат с протестите.

Станете почитател на Класа