Сидеров: „Атака” не цели конфликти със съседни държави

Партия „Атака” държи на българското достойнство и суверенитет и те да бъдат защитавани. „Атака” не е по никакъв начин за конфликт със съседни държави. Това заяви пред БНТ лидерът на партията Волен Сидеров.
За първи път в работен вариант бяха поставени въпросите за обезщетявани на българите, прогонени от Източна Тракия, по време на визитата на премиера Борисов в Турция, допълни той. Според Сидеров, Турция не е годна да бъде член на Европейския съюз. По време на кампанията за изборите за Европарламент, лозунгът на „Атака” беше „Не на Турция в ЕС”. Сидеров отказа да прогнозира дали би променил позицията си спрямо Турция, ако тя изпълни реформите за влизане в ЕС.
Относно блокадата на българо-гръцката граница Волен Сидеров каза, че нашата страна наистина търпи огромни загуби. Според него самото законодателство в южната ни съседка трябва да се промени, така че да не може да се блокират пътища. По повод ареста от тази нощ на скандалния общински съветник от „Атака” и президент на „Рилски спортист” Юрий Галев в Боровец, Сидеров заяви, че ефективно наказание трябва да бъде прилагано за всеки. Той каза, че не е запознат с инцидента, но ще го проучи и виновникът ще понесе наказанието си.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа