Поредна специализирана полицейска операция на територията на столицата

От 22 до 6 часа тази нощ столичните полицаи проведоха поредната операция на територията на София за контрол над спазването на обществения ред, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Служителите на реда са предприели действия за предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, установяване на лица от криминалния контингент и на такива, обявени за общодържавно издирване, както и установяване на непридружени от възрастни малолетни и непълнолетни на обществени места след 22 часа. В акцията са участвали служители на Първо и Четвърто РУ, отдел “Криминална полиция”, отдел “Пътна полиция” при СДВР, както и представители на Регионалната митническа дирекция и Националната агенция по приходите.
В хода на операцията са проверени две увеселителни заведения и 36 посетители. В единия от обектите са открити бутилки с алкохол, чийто бандерол е бил с изтекъл срок на валидност. За нарушението е съставен протокол, а намерените бутилки са иззети. След 22 часа в питейните заведения не са открити малолетни и непълнолетни без придружители. Проверени са 30 автомобила, като 16 от тях са репатрирани поради неправилно паркиране. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 5 акта и са наложени 11 глоби по фиш за неправилно паркиране на МПС.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа