Съдът пусна срещу парична гаранция един от "Наглите"

Софийски апелативен съд (САС ) промени мярката за неотклонение на Антон Петров – Хамстера, един от задържаните от „Наглите”, предаде репортер на БГНЕС.
От „задържане под стража” Хамстера бе освободен срещу парична гаранция от 20 000 лева. Съдът е мотивирал решението си и с факта, че според представените данъчни декларации, Петров има висок доход. Мотивът за промяната за мярката за неотклонение е разколебано, обосновано предположение, че е извършител на престъплението за което е обвинен. Хамстерът ще бъде пуснат на свобода, след като бъде внесена паричната гаранция. Днешното определение на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.
БГНЕС припомня, че още на 29 декември Софийският апелативен съд реши първата партида от "Наглите" Прокопи Прокопиев - Културиста и Антон Петров – Хамстера, да останат в ареста. Апелативният съд тогава потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража”, наложена на двамата на 19 декември. Тогава съдът прие, че обвиняемите са съпричастни към престъплението, за което се обвиняват и има опасност да извършат ново престъпление. Повече от два часа, при закрита врата, продължи заседанието на САС. Близо 30 минути съдебният състав заседаваше, преди да произнесе своето решение. Определението от тогава е окончателно и не подлежи на обжалване. Петимата задържани при полицейската операция „Наглите 2”, за които съдът наложи постоянна мярка на 23 декември, ще могат да обжалват пред Апелативния съд на 5 януари 2010 година. Развръзката със случая на „Наглите” започна в нощта на 16 срещу 17 декември, когато Прокопи Прокопиев - Културиста, Антон Петров - Хамстера, Ивайло Евтимов - Йожи, Любомир Симеонов - Гребеца и Данаил Димитров - Релето бяха задържани. Всички те бяха обвинени, че са съпричастни към отвличанията в последните две години. На 19 декември СГС наложи арест на петимата. На 22 декември Любомир Симеонов повече от 3 часа даваше показания пред съдия. Заседанията бяха закрити заради СРС-тата, но се говори, че си казал всичко, както и тези, които са им "помагали" с крадените коли, но пък "Наглите" се държали нагло с тях.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа