Станишев: Промените са принудителни и в резултат на фиаското

Промените са принудителни и са резултат на първото голямо фиаско на България и на министър председателя, заяви председателят на ПГ на КБ и лидер на БСП Сергей Станишев в пленарна зала на Народното събрание при обсъждането на новите кандидатури за министри, предаде парламентарният репортер на БГНЕС.
Тези промени не отговарят на реалните нужди за промяна, каза Станишев. Според него промените трябва да се концентрират в сферите на икономическата политика и финансите. Икономическата криза се задълбочава, заради липсата на ясна антикризисна политика, каза Станишев. В света, каза той, излизат от кризата, а тя се задълбочава при нас. Държавата трябва да остави функциониращи основните социални системи – здравеопазване и социална политика, заяви председателят на ПГ на Коалиция за България. Средствата за политика срещу безработица намаляват с три пъти. Освен това се закриват болници отново с фискални мотиви. Според Станишев персоналните промени са функция на политиката, която се води. Бих очаквал министър-председателят да предложи много по-широк кръг промени, каза той. Тези промени освен принудени са ПР ход, за да отвлекат вниманието, каза Станишев и заяви, че Коалиция за България няма да подкрепи предложените промени.
Премиерът Борисов отговори на Станишев, че е очаквал друго изказване – по - колегиално, по-искрено. Знам, че няма да подкрепите промените, каза Борисов. Мога много дълго да ви отговарям, заяви той. Но промените в кабинета са следствие дадена оставка и аз съм обяснил защо – заради този комплот, който вие направихте, каза още премиерът. Румяна Желева е сменена, защото не се представи добре, но аз от вас не съм чул защо през годините вие сменихте вашите министри, каза още Борисов.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа