Бизнесът ще има по-благоприятна правна рамка за сътрудничество с Бахрейн и Йордания

Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира договора за насърчаване и защита на инвестициите с Кралство Бахрейн и спогодбата с Йордания за международни автомобилни превози на пътници и товари, предаде репортер на БГНЕС.
Документите са важен елемент от политиката за активизиране и развитие на търговско-икономическото сътрудничество със страните от Близкия и Среден Изток. Целта е подобряване на бизнес климата, насърчаване на преките инвестиции и икономическото сътрудничество.
Влизането в сила на договора за насърчаване и защита на инвестициите ще разшири достъпа на страната до инвестиционния ресурс на Бахрейн, което е от значение за развитието и технологичното модернизиране на българската икономика. Ще бъдат създадени основните правни гаранции за справедливо и безпристрастно третиране на инвеститорите и защита на интересите им.
Спогодбата с Йордания ще се прилага за международни автомобилни превози на пътници и товари от или до територията на договарящите се страни и за транзитно преминаване през техните територии. Предвижда се създаването на Смесена комисия от представители на компетентните органи на двете държави, която ще решава проблемите, възникнали в процеса на прилагането на договореностите.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа