РЗС: Призоваваме Борисов да спре да репресира и рекетира тютюнопроизводителите и да им изплати парите

Днес народните представители от РЗС вместо да присъстват на поредната казионна церемония по избора на нови министри в правителството на Б. Борисов ще бъдат сред земеделските производители (зърнопроизводители, животновъди и др.) в различни региони на страната, за да ги убедят, че трябва да подкрепят справедливите искания на тютюнопроизводителите и да поставят своите пред правителството на ГЕРБ, което е на път да провали окончателно аграрния сектор в страната, пише в декларация разпространена от пресцентъра на РЗС.
„Ред, законност и справедливост” констатира, че тютюнопроизводителите са изоставени от всички и най-вече от ДПС. Техните интереси станаха разменна монета в политическите договорки на тъмно между ДПС и ГЕРБ. Очевидно Ахмед Доган получи обещание неговите кадри по места да останат на постовете си и да не бъде търсена наказателна отговорност на корумпираните му министри в две поредни правителства. Б. Борисов и Ах. Доган са се договорили да продадат на безценица „Булгартабак”. Да прахосат 90 млн. спестявания от сметките на холдинга и да „заменят” тютюнопроизводството с „алтернативно” земеделие. РЗС определя тази договорка като един от най-големите цинизми на прехода. Считаме, че за този геноцид срещу най-трудолюбивите хора на България трябва да се потърси най-строга отговорност.
„Ред, законност и справедливост” не смята, че което и да било съсловие в страната ни трябва да става жертва на користна политическа търговия. В резултат на тотална некомпетентност, станала вече запазен знак на сегашните управляващи, цял един традиционен отрасъл на земеделието ни остана без финансиране и е на път да бъде окончателно унищожен. Хиляди тютюнопроизводители ги чака мизерия или гурбет.
Призоваваме Бойко Борисов, вместо да ходи при гръцките фермери като харчи неоправдани средства за хеликоптерни подвизи, да спре с лъжите си поне за кратко, за да обърне внимание на законните права на българските фермери. Да спре да ги рекетира чрез разпореждане за образуване на бързи полицейски производства срещу техните лидери, както постъпи по време на предишния протест на тютюнопроизводителите на 22 декември 2009г. Надяваме се Борисов да попита колегата си Папандреу как гръцката полиция пази протестиращите, а не ги малтретира и репресира като българското МВР. Нека дадем силен знак, че има гражданско общество в България и кураж на земеделските производители, които искат да блокират граничните пунктове на Свиленград, Илинден, Силистра, Русе и други места във вътрешността на страната.
„Ред, законност и справедливост” не само ще даде политическата си подкрепа за справедливите протести и блокади на тютюнопроизводителите на 28.01.2010 година, но и ще ги подпомогне организационно, както и чрез безвъзмездна правна помощ. /БГНЕС/

Станете почитател на Класа