Пловдивският съд определи три години затвор и глоба от 10 000 лева за разпространител на наркотици

Пловдивският окръжен съд осъди за разпространение на наркотици при условията на опасен рецидив подсъдимия Ангел Илиев, 57 г., съобщиха от пресцентъра на съда.
Той беше признат за виновен в това, че на 22.10.2009 г. в Пловдив при условията на опасен рецидив е държал с цел разпространение 0,55 г. хероин на стойност 42,79 лв. За така извършеното от подсъдимия престъпление му беше наложено наказание в размер на три години лишаване от свобода при първоначален строг режим, както и глоба в размер на 10 000 лв.
Подсъдимият Илиев е осъждан четири пъти до момента, два от които за разпространение на наркотични вещества. На 22.10.2009 г. в 6 -то РУ на МВР била получена оперативна информация, че лице от ромски произход по прякор „Елми ” разпространява наркотични вещества – хероин и амфетамин. Илиев държал наркотиците в апартамента си. При поискване, вземал наркотика в себе си и го носел до павилионите на ул. „ Ландос ”, където го продавал на наркозависими. В резултат на извършените оперативни мероприятия Илиев бил задържан на ул. „Ландос” и заедно с полицейските служители отишли в дома му, където открили хероина и спящо момиче, което обяснило, че е наркотично зависимо и Илиев предоставял апартамента си на нея и други лица, за да се дрогират на спокойствие. Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие – с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда. Подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение. Затова му беше определено наказание под предвидения минимален размер. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа