Има опасност за живота на ранения българин в Кандахар

Има опасност за живота на един от ранените българи при вчерашната атака на летището в Кандахар в Афганистан, съобщиха за БГНЕС от Министерството на отбраната.
На младши-сержант Александър Христов Александров са направени серия от операции на главата и тялото, състоянието му сравнително по-добро от вчера, стабилизиран е, но остава опасност за живота му, уточняват още от Министерството на отбраната. Ефрейтор Йордан Петьов Петков е опериран, контактен е, състоянието му е стабилно, без опасност за живота, на редник Явор Кирилов Иванов е направена операция на крака, състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му. Съгласно процедурите за медицинска евакуация се организира транспортирането на тримата ранени български военнослужещи до военната болница в Ландщул, Германия за последващо лечение. При пътуването ще ги съпровождат български военен лекар и преводач. Редник Лъчезар Данаилов Иванов е изписан от болницата още в деня на инцидента и се намира в района на ротата.
Тази сутрин министърът на отбраната Николай Младенов и генерал-лейтенант Самандов отново са посетили болницата, където са настанени ранените български военнослужещи и са разговаряли с ранените и с лекуващия нашите войници лекарски екип. По-късно министър Младенов се срещна с военнослужещите, които застъпват в изпълнение на задачите след ротацията. „Бъдете в мислите и молитвите си с ранените си другари. Те се борят смело за живота си, да проявим смелост и ние”, призова министърът.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа