Яне Янев: ЕС може да спре плащанията към земеделските производители

До две седмици се очаква Европейският съюз да изпрати предупредителни писма на България и евентуално да спре плащанията към земеделските производители. За това предупреди в Пазарджик лидерът на РЗС Яне Янев.
Той алармира, че към момента над 11 хиляди проекта на бенефициенти са забавени, неразгледани или само входирани в Разплащателната агенция към Държавен фонд „Земеделие”.
От 85 хиляди регистрирани земеделски производители в момента субсидии, директни плащания и реално подпомогнати са едва 1500, каза Янев. Той обобщи, че цифрите показват, че дейността на ДФ”Земеделие” е почти спряла. Янев бе категоричен, че между Министерството на земеделието и ДФ”Земеделие” няма никакво взаимодействие. Има реална опасност да се стигне до блокаж на цялата система, заради хаоса и липсата на административен капацитет, предупреди лидерът на РЗС. Янев предупреди, че може да се наложи дори България да връща парите, които вече са усвоени, на Европейския съюз. Яне Янев и депутатите от „Ред, законност и справедливост” бяха в Пазарджик в рамките на инициативата за среща със симпатизанти и избиратели в цялата страна. Информацията е на Дарик радио.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа