НДСВ: Сигналите със смяната на министрите са объркани и неясни

ПС на НДСВ смята, че сигналите, които управляващите дават със смените на министри, са объркани и неясни, се заявява в позиция на политическия съвет на партията по повод ремонта на кабинета на ГЕРБ.
Назначаването на двама нови министри в правителството на ГЕРБ и трети вицепремиер за НДСВ означава ремонт на правителството на ГЕРБ. Нещо повече преди два месеца ГЕРБ смени и министъра на образованието. Безпрецедентно е в последните 20 години правителство на България да предприеме съществени промени в състава си само 6 месеца след началото на управлението си, пише в позицията на НДСВ. От една страна те могат да се тълкуват, че управленският екип не се справя със затруднената икономическа ситуация и има необходимост от подкрепа на капацитета, която намира в лицето на номинирания за вицепремиер Илиян Михов. От друга страна, ако г-н Михов е толкова необходим да подсили професионално управленския екип, защо не е ясна точно задачата му. В правителството и досега има вицепремиер, който наблюдава икономиката и финансите.
Обезпокоени сме, че обществото не разбира идеята за модификация на валутния борд, с която досега е известен в България новият вицепремиер Илиян Михов. Тази идея е неразбираема за широката общественост и предизвиква нееднозначни оценки, твърдят от НДСВ.
Откак съществува НДСВ си е поставило задача да гарантира валутния борд у нас като най-силен защитен механизъм срещу възможни икономически и финансови сътресения. Валутният борд и досега играе ролята на възпиращ фактор за негативни процеси. НДСВ настоява да чуе от правителството ясно формулирани причините за основния ремонт на правителството и още по-ясно формулирани новите цели на подновения управленски екип, пише в позицията на ПС на НДСВ.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа