Затвориха 39 училища в Бургаска област заради сложната зимна обстановка

Със заповед на кметовете на съставни селища в областта затвориха врати 39 начални, основни и средни училища, съобщи директорът на инспектората по образование доц. Таня Борисова, предаде кореспондентът на БГНЕС в Бургас.
Основна причина за това е влошеното време следствие продължаващия снеговалеж. В Бургаска община са затворени 4 учебни заведения - двете училища в с. Рудник и основните в с. Черно море и Банево. Причината тези 4 училища да не работят е скъсан електроповод. Тъй като не може да се осигури отопление, кметовете са издали заповед за прекъсване на учебните занятия. Всички училища в община Руен, общо 20 на брой, не отвориха врати вчера поради влошеното време. Пет училища в поморийска община, по три в общините Несебър, Айтос и Камено също няма да работят днес. В Сунгурларска община е затворено за посещение единствено основното училище в с. Прилеп. Класните стаи ще останат празни до второ нареждане. Само в Бургас снежната покривка е 25 см, на места в Руенско тя е над 60 см.
Затворен за движение за неопределено време е път І-9 Варна - Бургас в участъка Старо Оряхово - до границата с област Бургас, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината са големите снегонавявания в района на Бяла, Варненско и обявеното бедстевно положение. Пътят Казанлък – Бургас, в участък Дъбово – Ветрен, вече е отворен, съобщиха от АПИ. Вчера той беше затворен заради катастрофа. Пътят Бургас – Средец – Ямбол също вече е отворен. Това съобщиха от Областното пътно управление в Бургас. Вчера отсечката беше временно затворена заради катастрофа на територията на Ямболска област. Затворена за движение и в двете платна остава магистралната отсечка Бургас – Карнобат. Пътният трафик се осъществява при зимни условия по главния път Бургас – Айтос – Карнобат. Затворен за движение е и Дюлинският проход. Всички моторни превозни средства трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета на Ришкия проход, пътя Айтос – Провадия, пътя Слънчев бряг - Обзор и по пътищата в района на Странджа. /БГНЕС/

Станете почитател на Класа