Министрите на земеделието на България и Румъния изпратиха общо писмо до ЕК във връзка с протеста на гръцките фермери

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и румънския министър на земеделието и развитие на селските райони Михайл Думитру изпратиха общо писмо до Европейската комисия във връзка с блокадата на българо-гръцката граница, съобщават от пресцентъра на МЗХ.
„Ние правим всичко възможно да се обърнем към съответните гръцки власти, с оглед да постигнем бързо разрешаване на проблема. За съжаление, това не е първият път, в който гръцки фермери прибягват към този вид действия, за да притиснат своето правителство”, се казва в писмото.
Двамата министри посочват, че блокадата представлява нарушение на основните принципи на вътрешния пазар на Общността, който се утежнява от сегашната криза на европейската икономика. Те настояват за спешна намеса по отношение на гръцкото правителство, за да възстанови нормалната обстановка по българо-гръцката границата.
В писмото се посочва още, че в началото на 2009-та година действията на гръцките фермери са довели до значителни загуби, както за България, така и за Румъния.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа