69% от служителите в частния сектор се страхуват за работата си

69% от служителите в частния сектор се безпокоят, че могат да останат без работа заради кризата. Същите притеснения имат и 52% от държавните служители. Това отчита социологическата агенция „Сова Харис“ в изследване, правено в периода 5-14 декември, предоставено на в. „Класа“.
Според социолозите почти 68% от българите декларират, че финансовото им положение се е влошило заради кризата, а 10% вече са останали безработни.
Две трети от анкетираните пълнолетни граждани на България или над 66% посочват като водеща политическа фигура премиера на страната Бойко Борисов, отчита още изследването. Неговата обществена популярност бележи значителен ръст в сравнение с данните от предходно национално представително изследване, проведено в навечерието на парламентарните избори през месец май 2009 г. Тогава Бойко Борисов е бил посочен за водещ политик в страната от около 53% от хората. От „Сова Харис“ са категорични, че първите стъпки и действия на лидера на ГЕРБ като министър-председател на страната са обект на засилено обществено внимание и това се отразява върху неговия рейтинг.
Втори по рейтинг е президентът на страната Георги Първанов с 40% доверие. Според социолозите одобрението към него се е запазило на нивата от май 2009 година.

Станете почитател на Класа