"Белла-България" дари домове за деца

Социални домове и нуждаещи се семейства получиха дарения от „Белла-България”, един от най-големите корпоративни дарители у нас. Кампанията се проведе с подкрепата на Националната мрежа за децата и на Държавната агенция за закрила на детето.
По традиция „Белла-България” е основен дарител за 30 дома за деца, лишени от родителски грижи. По препоръка на неправителствения сектор компанията поема ангажимента за нови 5 дома.
„Нашата позиция е, че благотворителността не трябва да е просто реклама по празниците, а част от живота ни. Затова през цялата година помагаме на деца в нужда”, казва по повод кампанията изпълнителният директор на „Белла-България” Елза Маркова. „17% от българските деца живеят в риск от бедност. Това ясно очертава нуждата за подкрепа не само на децата в домовете, но и на всички деца в семейства, заплашени от бедност. Поздравяваме „Белла-България” за инициативата. Надяваме се повече компании да последват нейния пример”, коментира Георги Богданов, изпълнителен директор на Националната мрежа за децата.

Станете почитател на Класа