Още четирима задържани от бандата на "Наглите"

Още четирима души от бандата за отвличане бяха задържани рано тази сутрин. По време на спецакцията "Наглите" 2 при претърсването на една от къщите едно от лицата е оказало съпротива и един от баретите е прострелян в ръката и отведен в болница. Няма опасност за живота му.
Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че това са и планираните лица и адресите, които е трябвало да бъдат обезпечени днес сутринта. Има една къща, която е ползвана като база и една гаражна клетка, която е използвана като междинна фаза преди да бъдат транспортирани похитените, обясни Цветанов. Той добави още, че обектите са на територията на София.
БГНЕС припомня, че специализирана полицейска операция под кодовото наименование „Наглите 2” започна рано тази сутрин на територията на София. Тя бе под наблюдението на прокуратурата, уточниха за БГНЕС от МВР. Тази спецакция бе продължение на реализираната на 17 декември операция “Наглите”. Обезпечени са всички адреси, на които са лицата и също така една къща, в която са държани похитените, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във връзка с провеждането на специализираната полицейска акция „Наглите” 2. Всички оперативни действия и прониквания по адресите минаха без никакъв проблем. Планирането на операцията бе в сутрешните часове, за да може гражданите, излизайки за работа, да не ги затрудняваме с усложняване на пътната обстановка, каза още министърът. Според Цветанов това е втората фаза от операцията, която окончателно ще я изясни цялостната картина. Вътрешният министър съобщи, че цялата организирана група се състои от 12 човека. Има всичко, което е необходимо от страна на прокуратурата за провеждането на операциите „Наглите” и „Наглите 2”, допълни Цветанов. Вътрешният министър каза още, че МВР работи само по случаите с отвличанията, които станаха през последните години. Според него има безспорни доказателства, че заловената група е извършила 19-те отвличания от последните две години и половина.
Градският прокурор Николай Кокинов е убеден, че този път има събрани достатъчно доказателства и е убеден, че задържаните няма да бъдат пуснати на свобода. "Това е голям удар на българската полиция. Тя вдигна много високо летвата и от тук нататък ще чакаме още по-големи разкрития", каза още Кокинов. Ние обсъждаме версия, че може би някой е помагал на похитителите, но засега ще се въздържа, защото нямаме такива доказателства, каза Кокинов. За отвлечения Вене Сотиров нямаме доказателства, че е станал жертва на похищение от точно тази група, каза градският прокурор, но не е ясно дали е убит, защото не е открит труп. Всички, които се упражняват с различни версии нямат представа за фактологията, но ние водим следствието. Мога да кажа, че една част от жертвите познаха помещенията, където са били, а за други пък се намериха биологични доказателства, каза Кокинов. Втрещи ме алчността им, отвличането на конвейер, те са имали намерение да отвличат повече от едно лице - в една и съща къща са подготвяли различни помещения, каза още градският прокурор на София и добави, че тази изключителна наглост и цинизъм трябва да бъде отсечена от корен.
Първата операция "Наглите" бе проведена миналия четвъртък. Тогава при операцията на МВР под кодовото име "Наглите" бяха арестувани 25 лица в София, Велико Търново и Монтана.
Петима от тях и в момента се намират в ареста, подчерта тогава вътрешният министър. На 19 декември Софийски градски съд /СГС/ наложи постоянна мярка "задържане под стража" на петима души от разкрита група за извършване на отвличания - Прокоп Прокопиев-Културиста, Ивайло Евтимов-Йожи, Антон Петров-Хамстера, Любомир Симеонов-Гребеца и Даниел Димитров-Релето. До момента разследващите са открили три къщи, в които са държани пленници на "Наглите". Едната е на около 50 километра от София и се намира в село Гоз, близо до Брезник. /БГНЕС/

Станете почитател на Класа