Цветанов: Партньорството ни е в интерес на сигурността в региона

Партньорството ни е в интерес на сигурността в региона, това заяви в Белград министър Цветан Цветанов. Министър Ивица Дачич благодари за подкрепата на България за отмяната на визите за сръбските граждани и в процеса на европейската интеграция на Сърбия, съобщават от пресцентъра на МВР.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е на еднодневно посещение в Белград. Той се срещна с колегата си Ивица Дачич, вицепремиер и министър на вътрешните работи на Сърбия.
Съвместното ни партньорство сега и в бъдеще е в интерес на двата народа и на сигурността в региона, заяви след срещата министър Цветанов. Като съседна държава страната ни има интерес от демократична и интегрирана в ЕС Сърбия. България ще продължи да споделя опита си и да подкрепя усилията на Сърбия в процеса на евроинтеграция. Новото българско правителство ще продължи доброто взаимодействие, изградено между министерствата на вътрешните работи на двете страни. Цветанов и Дачич са договорили на експертно ниво да започне подготовка за подписването на нов меморандум за сътрудничество. Проектът ще включва откриването на нови ГКПП и общи пунктове за контрол на границата, проследяване на престъпните групи и съвместни полицейски акции. Ивица Дачич е изразил готовност за разширяване на двустранното взаимодействие, тъй като криминалните структури лесно преминават граници и преодоляват всички препятствия между държавите.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа