Постоянен арест за човек на Рижите в Бургас

Днес Районния съд в Бургас наложи постоянен арест на Владимир Гечев, обвинен за нанасяне на телесна повреда и побой с особена жестокост на длъжностно лице и за закани за убийство на други длъжностни лица, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.
Заедно с още двама от групата на Рижите-Атанас Рачев-Мъфито и В.Г. са участвали в побой над охранител на дискотека „Елит” в Бургас миналата седмица. Владимир е криминално проявен, осъждан два пъти и е лежал в затвора. Атанас Рачев се издирва от органите на МВР, а за третият участник не е направено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение. Владимир Генчев има право да обжалва най- тежката мярка- „задържане под стража” пред Бургаски окръжен съд в тридневен срок.
БГНЕС припомня, че в сбиването са участвали 36-годишен портиер, 21-годишен охранител на заведението и трима клиенти на заведението - В.Г. по прякор Весо щангиста - 24 годишен, Мъфито - на 20-годишен и трети младеж,  известен само с прякора си. Гечев е ударил портиера по главата с неустановен предмет, в резултат на което 36-годишният мъж е изпаднал в безпомощно състояние и бил откаран по спешност в бургаската болница. Той е настанен за лечение в отделение "Неврохирургия", с диагноза "комоцио". И тримата младежи са отправили закани за саморазправа и заплахи спрямо портиера и охраната да не оказват съдействие на полицията за разкриване на самоличността им.
В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от служители на Първо Районно управление на МВР Бургас, в района на дискотеката е задържан 20-годишния Мъфито. Двамата му приятели бяха издирвани от полицията, но впоследствие открити.
Мъфито бе в компанията на Големия Риж, когато приятелят му бе застрелян от бившата барета Петър Лисичков при самозащита. Миналата седмица Бургаският районен съд наложи присъди на трима от компанията на Големия Риж. Преди две години - на 22 март 2007 година, при скандал пред дискотека „Елит”, който премина в сбиване, загина 23- годишният бодигард на заведението Румен Рачев.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа