Съдът ще заседава по дело срещу Вальо Топлото

Софийски градски съд ще заседава по дело срещу бившия изпълнителен директор на "Топлофикация - София" Валентин Димитров - Вальо Топлото, съобщиха за БГНЕС от съда.
Подсъдими по делото са и Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Рогачев, Георги Ненков и Пламен Василев, всички те бивши членове на управителния борд на "Топлофикация - София". Всички те са обвинени за безстопанственост за времето между  2003 и 2006 година. Съдебното заседание е от 9 часа, утре 11 декември.
БГНЕС припомня, че Валентин Димитров, заедно с Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Рогачев, Георги Ненков и Пламен Василев, всички те бивши членове на управителния борд на "Топлофикация - София", са обвинени за безстопанственост за времето между  2003 и 2006 година. Според прокуратурата щетата за дружеството е около 2 млн. лв. По това дело Софийски градски съд постанови осъдителни присъди през май тази година, като Димитров получи 14 години затвор.
Топлото и Рогачев са подсъдими и по другото дело - за безстопанственост, част от която се състои в плащания за джакузита, джетове, скъпи френски сирена, хвойнов еликсир и над 70 вида различни луксозни стоки, плюс наем на луксозен джип “Лексус”. Всичките стоки са отчитани като представителни разходи за сметка на “Топлофикация” и са одобрявани от борда на директорите. Нанесените щети са за около 2 млн. лв.
В края на май 2008 година Софийски районен съд осъди Валентин Димитров на 5-години лишаване от свобода за това, че като управител на фирма “Про Марк” ЕООД не е декларирал над 10 милиона лева при различни сделки. Заедно с 5 души от борда на “Топлофикация” е обвинен и за това, че е изтъргувал акции за 20 млн. евро в Австрия, от които е получил по сметките си 4 млн. евро. Има и отделно дело за сейфовете в “Пощенска банка”, в които са открити близо 2 млн. евро. Част от разследването е свързано и с прането на пари чрез фирмата на майка му – Цеца Димитрова.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа