ДС Терзиев призова столичани да се включат в почистването на гробищата

ДС Терзиев призова столичани да се включат в почистването на гробищата
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.03.2024
  • Сподели:

Кметът на София Васил Терзиев публикува в социалните мрежи апел за почистване на гробищните паркове на София преди Задушница. Столицата има 9 гробища. Акцията по почистването е започнала преди няколко дни и само от 5 дка са извозени тонове боклуци, но остават още 2800 дка. Заедно с почистването се засаждат люляци. Утре на 4 март усилията ще бъдат съсредоточени на Централни гробища. 

 

 

"В понеделник, 4 март, броени дни преди Задушница, продължаваме с възстановяването на Централните софийски гробища и ще засадим люляци с Гората.бг. Точно преди седмица обявихме началото на мащабна акция по почистване на гробищните паркове на територията на Столичната община. Още в първите дни извозихме десетки камиони със стотици тонове отпадъци, само от 5 декара площ. А остават над 2800 - толкова е площта на всички 9 гробищни парка.

Имаме огромно желание и амбиция за една година да възстановим средата на местата за покой, занемарявани в продължение на 30 години. Призоваваме доброволци и организации да се включат и заедно с усилията на новото ръководство на ОП “Гробищни паркове” да постигнем по-бързи резултати. Благодаря за подкрепата и ентусиазма на Никола Рахнев и Гората.бг, които са сред първите, отзовали се на нашия апел. Ден след националния празник се събираме заедно - доброволци и екипи на общината, за да премахнем нежеланата растителност и на нейно място да засадим 300 люляка.

Времето в понеделник ще е с нас, екипирайте се добре, а ние ще осигурим техника за извозване на купищата отпадъци. Вярвам, че заедно ще се справим много по-бързо и ще променим местата, на които отдаваме заслужена почит и уважение към нашите баби, дядовци, родители, близки, към личности от българската история и култура. Включете се и вие.", призова кметът. 

Станете почитател на Класа