×

Message

Error while downloading file File not found on server

СГС: Няма конфликт на интереси по делото "Ковачки"

Няма конфликт на интереси на съдията по делото срещу бизнесменът Христо Ковачки. Това съобщиха за БГНЕС от Софийски градски съд.
Ръководството на Софийски градски съд е извършило проверка след по повод на изнесената в медиите информация дали има конфликт на интереси по делото срещу Христо Ковачки. Проверката е проверявали и дали съдията по делото е теглила лизинг от фирма, приближена на Ковачки. В резултат на проверката съдът намира, че не е налице конфликт на интереси. Съдия Александра Йорданова има сключен договор за финансов лизинг с "Райфайзен лизинг България" ООД, уточниха от СГС.
БГНЕС припомня, че делото срещу бизнесмена Христо Ковачки е насрочено за 17 декември, от съдия-докладчика Александра Иванова. На 25 ноемвери тя е дала обяснение пред председателя на СГС, че е е теглила лизингов кредит от „Райфайзен банк“ и няма конфликт на интереси по делото, уточниха от съда. Делото срещу Христо Ковачки бе спряно на 24 ноември. Причина за спирането бяха противоречия в обвинителния акт. Съдия Йорданова определи обвинителния акт да бъде върнат на прокуратурата за отстраняване на противоречията. По-рано днес стана ясно, че Софийска градска прокуратура е върнала днес обвинителния акт срещу Ковачки.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа