Още един фалшификатор на кредитни карти е разкрит

Разкрит е още един член на групата фалшификатори , която изработва фалшиви кредитни карти и устройства за банкомати, чрез които се теглят пари, съобщи на пресконференция директорът БОП на Пловдив Димитър Влахов, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.
Мъжът е от Бургас и се намира в момента в ареста. Възможно е, да има още членове на групата, които да са в чужбина или в страната, съобщи Влахов. БГНЕС припомня, че преди седмици пловдивската полиция залови 8 българи, 5 от тях в България и трима в чужбина. Те са източвали от банкомати, с устройства, пари на граждани от страни от ЕС. Фалшификаторите се намират в ареста.
Причините за пожара в бързия влак София-Бургас , който се запали снощи, малко след гара Кадиево е в машинното отделение на локомотива. Използвани са пожарогасители, до момента на идването на пожарната, съобщи директорът на противопожарната служба Румен Стоенчев. През последните месеци в област Пловдив се увеличават грабежите и измамите. Разкрити са двама, които са се занимавали с измами, единият от тях е в ареста, а другият е с мярка подписка. Двамата са задържани на 19 ноември, те са от с. Ветово Русенско, съобщи директорът на ОДП Пловдив Тодор Чонов. Със залавянето на двамата са предотвратени измами за над 3 хиляди лева, поясни той. Престъпниците стават все по-изобретателни и инициативни, причината е финансовата криза и бедността. Измамниците използват дори и версии за свински грип за да искат пари. Грабежите също се покачват, уточни Чонов. Голяма част от тях се извършват на осветени места по паркове и главни улици в Пловдив. Жертви на нападенията са обикновено жени и деца, които се прибират следобед от училище или от работа. Като пример органите на реда посочиха Минчо Топалов- 35 годишен, зад гърба си той има 6 грабежа. Увеличават се кражбите на МПС и вещи от тях. Най-много такива регистрирани има в жк „Тракия“, съобщи зам. директорът на пловдивската полиция Валери Баненкин.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа