Фандъкова: Всяко нещо струва пари

Имам уверенията от всички експерти, че София е подготвена за зимата. Важното е да имаме добра координация и има изготвен конкретен план за функциите на всяка институция, за да се справим със зимата, без проблеми.
Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на София по бТВ относно проблема с боклука и чистота в столицата. През последните седмици лично обикалям София, за да видя каква е ситуацията. Проблемът с боклука беше редовен, включително и тази пролет. Но се надявам следващата година да предложим условия, които да подобрят качеството и чистота на столицата, категорична е тя. Със сигурност има ситуации, в които или кофите са непочистени, или има боклуци около тях, но ще работим това да се промени, каза кметът на София в коментар за боклука в столицата.
Има телефон на сайта на Столична община, вече Столичният инспекторат има специален сайт, с който хората да са по-близко до нас, съобщи тя. При всички случаи трябва да работим за оптимизиране на работата на инспектората. Работим върху това да се създаде едно кризисно звено, което да работи с гражданите, да се направят няколко линии телефон, за да е по-лесна комуникацията, смята Фандъкова. Всяко нещо струва пари и трябва внимателно да се разпределят средствата, добави кметът на столицата. В програмата за следващата година, въпреки че е сериозна криза, се подготвя проект в бюджета, с който да се заложат средства за всички важни проблеми, включително и за дупките по улиците, заяви Йорданка Фандъкова. Тя съобщи, че предстои обявяването на нова обществена поръчка за ремонтите по улиците, като ще настоява София да бъде разделяне, не както досега на три района, но на повече, за да има повече обхванати места.
Проблемите на София са известни на всички – важно е да се работи последователно и да не се губи темпото и да се направи така, че със средствата, които имаме, да можем да продължим работата си, категорична е Йорданка Фандъкова.
/БГНЕС/

Станете почитател на Класа