Човек на Масларова съди журналистка

Районният съд в Стара Загора отложи делото срещу журналистката Венелина Попова и го пренасочи за Софийски градски съд, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.
Делото срещу кореспондента на БНР Венелина Попова е заведено за клевета от бизнесмена Венцислав Драганов, близък до бившия социален министър Емилия Масларова. Защитата на журналистката поиска от съда да не дава ход на делото, тъй като седалището на БНР не е в Стара Загора, а в София. Съдът уважи искането на адвокат Желязков с мотива, че е определящо местопрестъплението и това трябва да се счита град София. Решението бе прието и от адвокат Иван Михайлов, защитник на Венцислав Драганов. „Очевидно е, че не става въпрос просто за обида и засегнато добро име, а опит за натиск върху мен, за да спра да се занимавам с въпросното лице, което е свързано с бивш министър”, заяви от своя страна Венелина Попова. Венелина Попова е категорична, че има неоспорими доказателства за казаното от нея. Днешното дело бе наблюдавано и от представител на Български Хелзински комитет, което ще бъде записано в годишния доклад за правата на човека в раздела за независима журналистика.
БГНЕС припомня, че на 18 септември тази година Венцислав Драганов подаде жалба срещу Венелина Попова по повод нейни думи, излъчени в ефира на БНР. Според бизнесмена журналистката е разпространила клевети и груби инсинуации по негов адрес, които са причинили истински шок и тревога сред неговите близки и приятели. Твърдението на Венелина Попова в ефира на националното радио е: „Лицето, свързано с фамилията Масларови, което имаше общи фирми с тях, Венцислав Драганов бивш служител на Държавна сигурност, е бил задържан преди два дена при акция на НСБОП за това, че е заплашвал директора на Регионалната инспекция по труда Камен Маринов да мълчи при разследването на скандалната сграда на МТСП в Стара Загора". Венцислав Драганов отправи граждански иск в размер на 20 хиляди лева като обезщетение за претърпените от него неимуществени вреди.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа