Делото срещу Ковачки е върнато в съда

Делото срещу бизнесмена Христо Ковачки е върнато днес в наказателното отделение на Софийски градски съд (СГС). Това съобщи Георги Колев, председателят на съда, предаде репортер на БГНЕС.
Той изрази задоволството си, че това е станало за по-малко от 24 часа, след като вчера съдът върна делото на прокуратурата заради съществени нарушения в обвинителния акт. Радвам се за бързата работа на колегите си, които са коригирали неточностите в обвинителния акт, допълни Георги Колев. Той заяви, че така трябва да се процедира и в бъдеще. Съдят Колев припомни, че писмените доказателства по делото срещу Ковачки са събрани в 350 тома и предстои да бъдат разпитани като свидетели 80 души. Запитан дали това дело е по-сложно от другите, Георги Колев отговори, че тази преценка следва бъде направена след приключване на съдебното следствие, допълвайки, че едва ли ще се различава от другите делата. На въпрос как приемат политическите критики, че делото бе спряно, Георги Колев заяви, че ще извърши проверка в неговите компетентности. На въпрос има ли конфликт на интереси съдията по делото, която е теглила лизинг от фирма, приближена на Ковачки, съдия Колев отговори, че ще извърши проверка в едноседмичен срок. Той бе категоричен, че не може да смени съдебния състав, а това може да стане единствено по решение на състава. Георги Колев призова за повече толерантност към страните по делото, за да може по този начин да се изясни фактическата обстановка.
Председателят на СГС коментира и заповедта си за допускане на оператори и фотографи в съдебна зала. Той бе категоричен, че тя бе продиктувана от желанието да се осигури възможност на снимачните екипи да си свършат работата.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа