Строители по морето намаляват етажите заради кризата

Кризата доведе строителните предприемачи до намаляване на застрояването, както и на етажите на ваканционните комплекси, предаде кореспондентът на БГНЕС в Бургас.
Битката за купувачи пък смъкна още надолу и без това драстично намалените цени. Така вече студио във ваканционен комплекс в Слънчев бряг може да се купи за 9 750 евро. С по един етаж намали блоковите си сгради и къщите в комплекса Paradise Gardens Beach & Sport Residence край Созопол инвеститорът "Грийнлайф". За сметка на това пък ще се увеличат предлаганите в него услуги в опит да го приспособи към новите пазарни условия.
Най-ниските цени на ваканционен комплекс в момента държи „Sunny Day 6”, който се намира между Слънчев бряг и с. Тънково и е на 4 км от плажа. Там цените започват от 9 750 евро за студиата и стигат до 30 500 евро за тристайни апатаментиБроят на хората, които искат да имат втори дом на българското Черноморие, силно намаля, откакто неуспешните инвестиции и презастрояването му създадоха лош имидж сред британците и ирландците, а финансовата криза удари портфейлите на скандинавци и източноевропейци.
Масовият купувач в момента търси имоти за по 30-40 хил. евро, но е склонен да добави до около 20 хил. евро към тази сума, когато се убеди, че с нея може да намери само жилища с компромиси с местоположението, качеството и предлаганите услуги.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа