800 лв получавали полицаите за откраднат автомобил

Полицаите от 4 РПУ са подавали сигнал къде има луксозно возило и съдействали да няма проблеми за противозаконното им отнемане, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов днес в министерството. От порядъка на 800 лв на удар получавали двамата допълни министърът, предаде репортер на БГНЕС.
Ръководител на задържаната престъпна група за кражба на автомобили е Асен Колев „Хастара“ , допълни министърът. Колев е на 25 години и има две условни присъди за кражби. Продължават процесуално следствените действия и в момента МВР издирва „Пери“ - също участник в трупата, която по данни на ведомството е пециализирала в BMW X5, X6, и 3-та. В гаражите на задържаните е бил открит и Land Cruiser.
Асен Колев бе задържан след при акция на МВР снощи заедно с полицаите от 4-РПУ Методи Александров и Дешо Йорданов и сержант Мирослав Веселинов- служител в отдел военна информация на Министерство на отбраната.
Александров и Йорданов са служители на 4-то РПУ в столицата и за 2-3 години работа имат само наказания за несъществени пропуски в работата отчетоха отще от МВР. Вътрешният министър изрази очакването си задържаните да получат осъдителни присъди. Пред БГНЕС Цветанов заяви, че подсъдността на служителите на МВР следва да остане в гражданските съдилища, а не да бъде върната към военните. Според него зачестилите случаи на полицейско участие в престъпни групи са плод на проблеми във времето, а ефективното им противодействие се крие в затваряне на екипите които работят по случаите, засягащи корумпирани полицаи. Така например, за да няма изтичане на информация по този случай са работили общо 4-ма души, уточни Цветанов.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа