Министър Нейков откри реновираната зала на комплекс "Академик"

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри реновираната зала на спортен комплекс “Академик”. Той преряза лентата заедно с шефа на съоръжението Стоян Ташев.
“В този радостен ден бих искал да кажа, че залата е на едно много високо равнище. Това стана благодарение на много усилия и най-вече на управителя Стоян Ташев. Пожелавам си да продължаваме в този дух и скоро да ремонтираме още спортни обекти. За нас е важно да има строги правила, за да могат студентите и спортистите да се чувстват добре”, каза министър Нейков. Той за пореден път подчерта, че съоръженията на “Академика 2000” и “Академика Спорт”, които преминават от Министерството на образованието, младежта и науката към спортното ведомство, ще продължат да се ползват от студентите по установените вече правила и график.
Средствата, отделени за ремонта са около 150 000 лв. и са набавени от активите на стопанина “Академика 2000”, обяви изпълнителният директор на дружеството Петя Божикова. Освен залата, са ремонтирани и съблекалните. Веднага след официалното откриване, на чисто новия паркет, за тренировка влезе студентски отбор.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа