ВСС оповести имената на магистрати контактували с Красьо

12 магистрати контактували с „черничкия лобист Красьо от Плевен” бяха оповестени на днешното заседание на Висшия съдебен съвет, предаде репортер на БГНЕС.
На днешното заседание на ВСС председателят на Комисията по превенция на корупцията и професионална етика Цони Цонев обяви имената на магистрати, посочени в получените в Съвета материали от Главния прокурор от досъдебното производство срещу Красимир Георгиев. Сред тях има има 5 новоизбрани административни и заместник- административни ръководители. Това са: Дора Чинева, председател на Апелативен съд – Бургас, Андрея Атанасов, апелативен прокурор на Пловдив, Ангел Ангелов – окръжен прокурор на Бургас, Пламен Найденов – районен прокурор на Несебър и Милчо Ванев – зам.-председател на Апелативен съд – Велико Търново. В материалите фигурират и имената на Генко Драгиев, зам.-председател на Военен съд – София, Димитър Захариев – зам.-окръжен прокурор на Плевен, Ангел Панков – зам.-окръжен прокурор на Пазарджик, Тодор Тодоров, председател на Районен съд – Шумен, Петър Василев, прокурор в Окръжна прокуратура – Стара Загора, Петър Мидов, прокурор в Окръжна прокуратура – Хасково, Йордан Иванов – прокурор в Апелативна прокуратура – Бургас.
ВСС прие оставката на Иван Димов като член на ВСС, както и оставките като административни ръководители на Дора Чинева, Ангел Ангелов и Пламен Найденов. В едномесечен срок ВСС ще се произнесе по оставката на Чинева като магистрат. Със свое решение ВСС временно отложи назначенията по конкурсите за административни ръководители, докато не бъде изяснен напълно случая с Красимир Георгиев. Комисията по превенция на корупцията и професионална етика ще изслуша Андрея Атанасов и Милчо Ванев утре.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа