Разбит е канал за разпространение на дрога за Западна Европа

Разбит е канал за разпространение на дрога за Западна Европа. Това съобщи на пресконференция вътрешният министър Цветан Цветанов, предаде репортер на БГНЕС.
Операцията е проведена снощи при влизане в страната на два ТИР-а при Видин. 40 килограма е количеството задържан наркотик, който се е намирал в сак. На път за София при село Поповица лице предава сака, съдържащо хериона. Там са задържани баща и син. По-късно организаторът на канала е задържан в столицата от служители на СДВР. Задържаният е на 42 години. Работата по случая продължава, съобщи Цветанов. Стойността на задържания наркотик снощи и преди дни при друга операция в Пловдив е 10 милиона лева. При операцията е разбита организирана престъпна дейност за разпространение на наркотици за Западна Европа, съобщи Станимир Флоров, директор на ДПОТП. Флоров коментира, че операцията е в резултат на събрани предварително доказателства и изрази увереност, че ще бъдат ще има и свидетелски показания. Този канал действа от дълго време, но благодарение на задържаните лица в Поповица е била реализирана операцията. Организатора на канала е безработен, каращ скъпа кола, посочи още Станимир Флоров. По думите му има развижване на наркопазара в София. На пресконференцията стана ясно, че преди дни са задържани 50 килограма наркотик в Пловдив, но бяха отказани подробности.
Цветан Цветанов съобщи, че в момента се провежда съвместна операция на служители на МВР, "Гранична полиция" и на територията на Плевен. Операцията е за предотвратяване на незаконен трафик на оръжие от България за Испания, но подбробности ще бъдат дадени на следваща пресконференция. Цветанов съобщи още, че са задържани тримата студенти от Лесо-техническия университет, които нанесоха побой на собственик на заведение. Това е станало след забележка на собственика.
Няма да има средства в бюджета за следващата година за изграждане на система за видеонаблюдение на ключови кръстовища в столицата, съобщи Цветанов. На въпрос дали предложението за отнемане на коли при превишена скорост министърът коментира, че е ползван френски опит. Френският модел е при над 50 километра превишение на скоростта се отнема личния автомобил във Франиция, предложението за България е 70 километра превишение, но ще се проведе дискусия, посочи още Цветанов. Цветан Цветанов съобщи, че е разпоредил проверка дали служители от Областна дирекция - Плевен са имали контакти с Красьо Черния.
Продължава работата и по отвличането на Румен Гуненски, каза Цветанов. На въпрос дали днес изтича срокът за предаването на поискания откуп министърът отговори "може би да".

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа