Започва Четвъртата Международна Енергийна Среща в Москва

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Мая Христова ще участва в Четвъртата Международна Енергийна Среща в Москва на 26 и 27 октомври 2009г., съобщават от пресцентъра на МИЕТ.
Визитата е по покана на Министерството на външните работи на Руската Федерация, Търговско-промишлената палата на Русия и Руската Академия на науките. Особено внимание в рамките на форума ще бъде отделено на осигуряването на международната енергийна безопасност и развитието на международното енергийно сътрудничество.
Очаква се енергийната среща в Москва да се превърна в едно от основните събития, което ще съдейства за решаване на най-важните проблеми в областта на енергетиката.Тема на обсъждане по време на главната сесия е „Развитието на световната енергетика – основен вектор в развитието на глобалната икономика”. Очаква се участниците да обменят мнения и по следните въпроси: Енергийните ресурси в света, Световния енергиен баланс, Прогнози за ценовата конюнктура на традиционните въглеводороди, климатичните изменения и развитието на екологично чиста енергетика, иновации и енергийна ефективност, сътрудничество в подготовката на кадри.
Сред поканените да изнесат доклади са министъра на енергетиката на Руската Федерация Сергей Шматко, изпълнителния директор на Международната агенция по енергетика Нобуо Танака, генералния секретар на Организацията на страните – износителки на петрол Абдалла Салем Ел-Бадри, комисаря по енергетика на ЕС Андрис Пиебалгс и др.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа