Предплатените SIM карти трябва да са регистрирани до края на годината

Клиентите на предплатената услуги на мобилните оператори трябва до 31 декември 2009 г. да регистрират SIM картите си в магазин от търговската мрежа на операторите или на официалните им партньори. Това припомниха от пресцентровете на трите мобилни оператора.
Услугата е безплатна. Достатъчно е потребителите да представят в офис на оператора или в магазин на официален негов партньор документ за самоличност. Възможна е регистрация и чрез нотариално заверено пълномощно. Ако до 31 декември 2009 г. картата не бъде регистрирана, изходящите повиквания и SMS-и, с изключение на услугите за спешни повиквания, ще бъдат спрени, припомнят от Мобилтел.
Във връзка със зачестилите случаи, в които неизвестни лица предлагат регистрация на предплатени SIM-карти по домовете срещу такса, Глобул информира, че операторът не предлага такава услуга и във всички случаи става дума за опит за измама. Потребителите не бива да предоставят на такива лица свои лични данни или да заплащат каквато и да е била сума за регистрация на предплатена карта. Компанията призовава своите клиенти незабавно да информират за подобни опити за измама органите на полицията.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа