С разпит на свидетели продължава делото Галеви

Показания по делото "Галеви" дадоха трима свидетели, които са и граждански ищци и частни обвинители. Те се представляват от адвокат Антон Сираков, който е довереник на Антонио Якимов, Лидия Павлова и Иван Павлов, предаде репортер на БГНЕС.
Антон Сираков посочи, че са използвани специални разузнавателни средства не пречи делото да се гледа открито, защото не се засяга националната сигурност. Искането заседанието да е закрито не е от страна на частните обвинители, нито от страна на свидетелите и е дошло от страна на защитата на подсъдимите, посочи Сираков. Той изрази несъгласие делото да се гледа при закрити врата, посочвайки, че все пак решението е на съда. До влизане на присъдата в сила свидетелите могат да променят показанията си всеки един момент, коментира още адвокатът. Той посочи, че не се счита герой, нито, че е единствен в Кюстендил. "Очаквам делото ако приключи бързо, да приключи с осъдителни присъди", заяви Сираков. Той допълни, че опит за сплашване на Окръжен съд - Кюстендил е провокацията със съдията Юри Маринов (б.авт. Юри Маринов бе задържан с подкуп от 24 000 лева), защото съдиите трябва, да не закачат хората, които са от кръга на Румен Петков. Маринов беше първия от Окръжен съд - Кюстендил, който посегна на интересите на Пламен Галев и Ангел Христов.
Журналистката Лидия Павлова, която е граждански ищец и частен обвинител, коментира пред репортери, че се страхува. В същото време тя посочи, че се надява на справедливо решение на съда, който е мъдър. Думите на адвокат Антон Сираков бяха определени, като "много далеч от морала на адвокат" от Емил Велинов, адвокат на подсъдимият Пламен Галев и Ангел Христов. Защитникът обясни по време на почивката, че е поискал делото да се гледа при закрити врата заради използваните специални разузнавателни средства. Резултатите от тях ще бъдат оповестени в днешния ден, а по закон при представянето им могат да присъстват само обвиняемите и съдебният състав.
Бизнесменът Пламен Миланов, който е частен обвинител и има граждански иск за 1,2 милиона лева, заяви, че все още не може да си намери адвокат. Именно по тази причина той е поискал да бъде разпитан на следващо съдебно заседание.
Делото продължава с разпит на свидетели.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа