Яне Янев: Кандидатът на РЗС за кмет на София да отиде на балотаж

Архитект Павел Попов е предложението на столичната организация на РЗС за кмет на София, предаде репортер на БГНЕС.
Целта на РЗС е нашият кандидат да отиде на балотаж, така ще спрем опитите на една политическа партия да иска цялата власт, защото това би довело до деформация на демократичното управление, каза лидерът на РЗС Яне Янев при представянето на ахр. Попов. РЗС е взело решение за самостоятелно участие за кметските избори, защото заради правото на алтернатива и защото не приема, че БСП не може да бъде единствено тази алтернатива. Според него него РЗС не желае да се спекулира с темата обединение на десните сили. "Дали сме доверие на Бойко Борисов за 6 месеца, но тук става дума за общински избори, напомни позицията на РЗС Янев. Не искаме София да се управлява от кметове политици, ще предложим нов модел, различен от последните 20 години, през които според нас София не управляваше задоволително.", подчерта лидерът на РЗС. Янев допълни, че РЗС, ГЕРБ и другите десни партии в София не издигат общ кандидат, тъй като е нарушен европейския тип изборна тавтология. Ако ГЕРБ са предложи управленска програма, приоритети, то от РЗС биха обмислили вариантите. Но това не е случило. "Намеренията ни са да се утвърдим като една от водещите партии в София и да направим всичко възможно БСП да не бъде алтернатива. Всички кражби и подлости през последните 20 години при управлението на София се случиха, защото ние софиянци нямахме вярата, че можем да променим това, заяви от своя страна номинираният за кмет от РЗС Павел Попов. РЗС ще разчита на вота на всеки столичанин индивидуално, надяваме се да получим подкрепата на няколко малки десни партии, допълни Янев.Председател на изборния щаб на РЗС за кметските избори в София е Атанас Семов, зам. председател на партията и зам. председател на НС. Извън контекста на кметските избори Янев информира, че се очаква до края на месеца РЗС да стане пълноправен член на Трансевропейска консервативна партия и да открие свой офис в Брюксел
Арх. Павел Попов е роден през 1945 година в София. Завършил е архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия. От 2000 г. до 2003 г. е бил общински съветник в Столична община. От 1970 година работи в университета по архитектура като преподавател. Занимава се главно с история на архитектурата, високо строителство и сакрални сгради. Работил е в Куба и Ирак.
БГНЕС припомня, че малко по-рано днес се получи в агенцията съобщение от доскорошния зам. председател на РЗС и адвокат Емил Василев, в което той заявяваше, че никой не е искал съгласието му да стане кмет на София.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа