Цветанов: Няма напрежение около Бюджет 2010

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов коментира, че няма напрежение между отделните министри относно заложените средства в Бюджет 2010.
Все още се водят преговори в парламента, но вярвам, че ще постигнем един балансиран бюджет за следващата година, каза в Стара Загора Цветанов. Той допълни, че не се очакват съкращения в системата на МВР, но не може да се говори и за увеличаване на щата. В Стара Загора Цветан Цветанов присъства на откриването на информационен офис на евродепутата от ГЕРБ Илиана Иванова. „Планираният за следващата година бюджет е намален за всички ведомства. Правителството не може да осигури същите средства като предходната година", обясни вицепремиерът Цветан Цветанов:
"Всяко едно ведомство има своята прогноза, своята задача, за да си изпълни функционалните си задължения. Министрите ще отстояват бюджета си и ще го аргументират, но реалностите са тези, които предлага финансовият министър Симеон Дянков. Има предложение всички бюджети да бъдат с по-малко пари от миналата година. Не можете да си представите колко е тежко положението", обясни още Цветанов. Проектобюджет 2010 вече се обсъжда от министерствата и ведомствата, като в началото на ноември ще бъде внесен за разглеждане в Народното събрание.
Министър Цветанов допълни, че не се очакват съкращения в системата на МВР. Ако се откриват нови полицейски управления обаче няма да се назначават допълнително служители, а ще се използва щатът, с който вътрешното министерство разполага към момента. Цветан Цветанов каза още, че е сезирана прокуратурата за извършени нарушения от бивши министри и до седмици очаква да бъдат повдигнати обвинения. Той отказа подробности с аргумента, че в момента се извършва и доразследване по някои обвинения. Информацията е на Дарик радио.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа