Съдът реши Малкия Риж да стане в ареста

Състав на Бургаския окръжен съд потвърди днес определението на Бургаския районен съд, с което е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” за Симеон Стоянчев - Малкия Риж, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.
Обвиняемият отново заяви, че не желае в залата да присъстват журналисти. В съда дойдоха негови приятели, които провокираха присъстващите в съда репортери с нецензурни думи. Бургаската районна прокуратура е образувала предварително производство за цинично и арогантно поведение и заплаха за убийство на длъжностно лице срещу Симеон Стоянчев- Малкия Риж. Това каза специално за БГНЕС районния прокурор Андрей Червеняков. Малкият Риж нахлул във Второ РПУ и започнал да обижда и псува полицаите, след което сипел закани, че ще ликвидира някой. Съдът е на мнение, че Симеон Стоянчев е обществено опасен и мястото му е зад решетките.
БГНЕС припомня, че три дни след смъртта на брат си, Малкият Риж беше задържан за 7 денонощия от Бургаския районен съд, затова, че пред фитнес зала в комплекс „Изгрев”, Малкия Риж стреля с газов картечен пистолет. Миналият четвъртък и другите трима кримигерои от обкръжението на Голямия Риж - Атанас Парушев, на 33 години, от Карнобат, Мануил Стоев, на 22 години, от Бургас и Тодор Андонов, на 23 г., останаха в ареста, след като Апелативният съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража”, постановена от Бургаския окръжен съд. Тримата вадиха ножове и нападнаха агресивно бившия антимафиот Петко Лисичков, който след пътен инцидент на кръстовището до бл. 410 в „Меден рудник” простреля смъртоносно Големия Риж. Тримата също са обвинени за отправени заплахи за убийство и за хулигански действия с особена дързост, за което могат да получат наказание лишаване от свобода максимум 5 години или пробация.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа