Румен Овчаров: Хора в БСП свикнаха да решават кадровите си проблеми с оклеветяване

Народният представител от Коалиция за България Румен Овчаров смята, че моментът с атаката срещу него не е случайно избран. Потърсен за коментар на изнесената от Яне Янев и Мария Капон информация, пред Агенция “Фокус” председателят на градската организация на БСП - София Румен Овчаров заяви: „Не е случайно всичко това – някои хора свикнаха в БСП да решават кадровите си проблеми с оклеветяване на една или друга личност. Очевидно сега, чувствайки се притеснени за предстоящия конгрес, отново се опитват да използват същия метод. Очевидно е, че това няма да стане”.
На въпрос – от БСП ли идва тази атака, Румен Овчаров отговори – „Естествено, това е същата група, която преди толкова години направи цялата работа. Тогава мълчах, не ги казах нещата, този път ще ги кажа, и то на конгреса. Ако не спрат да се занимават с простотии, този път ще стигнем до край” – каза Румен Овчаров.
На въпрос за сметките в офшорни зони, Британските и Вирджинските острови, той коментира: „Историята с „моите сметки” беше раздухана преди две или три години и завърши точно така, както и беше раздухана: човекът, който приказваше за „моите сметки” вече повече от две години е подсъдим за клевета и намира всякакви начини, за да не може да приключи делото”.
Първо - нямам никакви притеснения. Второ – никъде в закона не е забранено при определени условия всеки български гражданин да има офшорни сметки; аз обаче нямам, нито моето семейство има такива, каза Овчаров.
„Ако това има някакъв позитив, за мен той е, че вече става ясно, че г-жа Капон и г-н Яне Янев вече не се интересуват от дългосрочните ни договорености с Русия или от геостратегическите проекти, които преминават през България, а просто изпълняват една поръчка – да атакуват Румен Овчаров. Но нищо ново не са измислили, а претоплят неща с две или тригодишна давност” – каза той.
„Много сериозно искам да кажа, че това, че Яне Янев е председател на Комисията за борба с корупцията не му дава право да говори глупости и необосновани твърдения. Нека да бъде така добър – да каже новите данни, които има, да каже в какво ме уличават те, а ако не може – да се извини публично. Ако не го направи – и той, и г-жа Капон ще бъдат съдени по всички закони на държавата”, заяви Румен Овчаров.

/Агенция "Фокус"/

Станете почитател на Класа